CARNESTOLTES!!

CARNESTOLTES!!

ORIGENS

 Història del Carnaval

La festa del Carnaval és la festa del món al revés. S’escull un rei que, durant uns dies, deixa fer les coses que la resta de l’any estan prohibides o mal vistes. Tot el món es disfressa, juga, balla, canta i fa bromes. El Carnaval és un gran joc en el qual, durant unes hores, pots deixar de ser tu mateix i convertir-te en l’heroi que sempre has volgut ser.

Les arrels del Carnaval

Fa molt temps, jueus, grecs i romans ja celebraven festes semblants al Carnaval. Els romans se les dedicaven als seus déus. Eren festes esbojarrades en les quals els esclaus i els soldats triaven un rei que primer manava tant com volia, però al final havia de morir.

Al llarg de la història, aquestes festes s’han intentat prohibir moltes vegades. Malgrat això, sempre han seguit existint gràcies a celebracions privades o secretes. Amb el temps, aquesta situació ha canviat i el Carnaval s’ha convertit en la festa més popular, alegre i participativa de l’any.

ON COMPRAR LES DISFRESSES?

Si vols passar una estona divertida, i participar a la rua d’aquest dissabte que celebrem a Mollerussa, remena per les nostres botigues de disfresses, on de ben segur trobaràs la que millor t’escau o els accessoris que busques, a La Joguina o a Marrades.

La cuina de Carnestoltes

Dues receptes de dolços típics del Carnaval i de la Quaresma són la coca de llardons i els bunyols de Quaresma.

La coca de llardons i els aliments fets amb ous i carn de porc, com la botifarra d’ou i la truita, són els plats estrella del Dijous Gras. El Dimecres de Cendra les sardines i les arengades són les grans protagonistes. Les verdures, totes les receptes amb bacallà i els bunyols de vent són els menjars típics de la Quaresma.

En aquest blog us explicarem una de les receptes per fer Bunyols de Quaresma.

Bunyols de Quaresma

Ingredients:

– 125 ml de llet

– 75 g de farina

– 60 g de mantega

– 3 ous

– sal, oli i sucre.

Elaboració:

El primer que heu de fer és posar la llet i la mantega en un pot, al foc, i afegir-hi una mica de sal. Aneu remenant i comproveu que la mantega s’està desfent. Quan la llet arrenqui el bull, afegiu la farina tamisada i ho deixeu coure. Haureu de remenar contínuament la barreja fins que aquesta vagi quedant com una pasta homogènia. Quan veieu que la massa es comença a desenganxar de les parets del pot, ho retireu del foc i comenceu a afegir els ous (és millor fer-ho d’un en un: tireu un ou sencer i remeneu bé fins que quedi ben absorbit per la massa). Finalment, haureu obtingut una massa ben homogènia i consistent. Prepareu una paella amb oli i poseu-lo a escalfar. Quan l’oli estigui calent, afegiu petites parts de pasta (no massa grosses). Veureu que els bunyols es van inflant. Quan estiguin ben daurats els aneu retirant de la paella, col·locant-los en un plat on hi haureu posat paper secant o de cuina, per tal que perdin l’oli. Encara calents, els tireu sucre per sobre i els deixeu refredar. Ja veureu com us en llepareu els dits.

ON COMPRAR ELS BUNYOLS?

Trobareu uns bunyols de Quaresma boníssims a les nostres pastisseries: 

Pastisseria Sant Isidori, pastisseria Tricas i al Patet.

Apunta't a la nostra newsletter

i entra en el sorteig de 5 entrades setmanals al cinema de Mollerussa